Підтримка впровадженню судової реформи в Україні: комітет РЄ провів засідання

20:10, 8 октября 2019
Представники РЄ повідомили національних партнерів про пріоритетні питання у порядку денному співробітництва з Україною.
Підтримка впровадженню судової реформи в Україні: комітет РЄ провів засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 жовтня в Офісі Ради Європи в Україні відбулося відкрите засідання Керівного комітету Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні». Про це повідомляє офіційний сайт ВККС.

Участь у заході взяли представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Верховного Суду, Ради суддів України, Асоціації правників України, Ради Європи.

На початку зустрічі учасників привітали заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та менеджер проектів Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Андрій Кавакін.  

Представники РЄ повідомили національних партнерів про пріоритетні питання у порядку денному співробітництва з Україною, а також про останні новини в роботі Офісу Ради Європи в Україні.

Крім того, керівним складом Проекту РЄ «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» презентовано основні здобутки Проекту в 2018–2019 роках, а також обговорено першочергові напрями роботи.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков висловив вдячність колегам із РЄ за нещодавно здійснену оцінку судової реформи за 2014–2018 роки та її відповідності стандартам і рекомендаціям РЄ, а також червневе дослідження стосовно рівня довіри до суду серед українських громадян.

«Ми дійсно цінуємо та завжди чекаємо висновки Ради Європи. Вони не завжди приємні, але завжди справедливі, і ми постійно намагаємося на них реагувати», — додав голова Комісії.

Національні партнери Проекту РЄ оцінили спільні напрацювання протягом звітного періоду та висловилися щодо можливого вдосконалення зазначеної взаємодії.

У ВККС додали, що проект «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» імплементується завдяки фінансуванню урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та є продовженням роботи, розпочатої Радою Європи стосовно питань реформування судової системи України. Його метою є подальше наближення української системи правосуддя до стандартів та рекомендацій Ради Європи.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Генсек Ради Європи стурбована законодавчими змінами щодо судової гілки влади.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва