Вбивство Гонгадзе: обвинувачуваний вимагає змінити вирок суду

09:30, 10 октября 2019
Олексія Пукача засуджено на довічне ув’язнення.
Вбивство Гонгадзе: обвинувачуваний вимагає змінити вирок суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд України 7 листопада 2019 року продовжить розглядати касацію на вирок Олексію Пукачу, якого визнали винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє «5 канал». 

У повідомленні йдеться, що 2013 року Печерський районний суд визнав Пукача винним у вбивстві журналіста й засудив на довічне позбавлення волі. Натомість обвинувачуваний вимагає змінити рішення суду на 15 років ув’язнення. Зазначається, що за таких умов він може вийти на волю за «законом Савченко».

«Якби раптом Касаційний суд це зробив би зараз, то, з урахуванням «закону Савченко» (а Пукач уже має судове рішення, коли йому перерахували відбуту частину покарання з урахування цього закону), Пукач уже відбув ці 15 років. Більше того, він уже більше 15 років провів під вартою, а відтак мав би право одразу бути звільненим з-під варти в залі суду», — говорить адвокат  Мирослави Гонгадзе, вдови загиблого, Валентина Теличенко.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що у 2018 році ГПУ перевіряла топ-чиновників часів Кучми, які могли бути причетні до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Крім того, ми писали, що Генпрокуратура проводила ряд комплексних експертиз у справі 18-річної давності

Також відомо, як проходитиме переформатування прокуратури

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде