Вбивство Гонгадзе: у справі з'явилися нові подробиці

07:25, 26 ноября 2018
Генпрокуратура проводить ряд комплексних експертиз у справі 18-річної давності.
Вбивство Гонгадзе: у справі з'явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Генпрокуратурі заявили, що головне слідче управління продовжує розслідування справи щодо організаторів і підбурювачів до навмисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит Радіо Свобода. У відомстві підкреслили, що в даний час проводиться ряд комплексних експертиз.

«Слідчим шляхом перевіряється на причетність до скоєння злочину значне коло вищих посадових осіб України. В даний час будь-кому з вищевказаного кола осіб повідомлення про підозру не оголошували», - повідомили в ГПУ.

«Разом з тим касаційне оскарження вироку Олексієм Пукачем - виконавцем вбивства Гонгадзе - унеможливлює для слідства з'ясування остаточної кваліфікації дій замовників та організаторів злочину», - йдеться у відповіді на запит.

Генпрокуратура також підтвердила, що Олексія Подольського (його викрали, вивезли в ліс поблизу Прилук і побили) в цьому провадженні потерпілим не визнають.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ГПУ шукає замовників вбивства Гонгадзе серед українських топ-чиновників того часу. Про це у понеділок, 5 листопада, під час засідання круглого столу з питань міжнародних зобов'язань України розповів заступник міністра юстиції Іван Ліщина.

Також ми повідомляли, що в липні 2014 року в ГПУ заявили про намір переглянути справу Гонгадзе і притягнути до відповідальності замовників вбивства, серед яких могли бути вищі посадові особи України того часу.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси