Справа Порошенка: ДБР розраховує на співпрацю з журналістами

12:25, 24 октября 2019
У Бюро повідомили, що ніколи не збирали та не будуть збирати конфіденційні дані про журналістів.
Справа Порошенка: ДБР розраховує на співпрацю з журналістами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Державному бюро розслідувань повідомили, що відомство є партнером для всіх журналістів-розслідувачів і ніколи не піде на кроки, які обмежують їхні права і свободи. Така заява з’явилась на офіційному сайті ДБР.

«Усі дані, що затребують слідчі ДБР у «Радіо Свобода», стосуватимуться виключно матеріалів програми «Схеми: корупція в деталях» — «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента Порошенка», які допоможуть у розслідуванні кримінального провадження щодо імовірного незаконного переправлення через державний кордон колишнього Президента України, інших службових осіб.

Зважаючи на вважливість проведення об’єктивного, незалежного, професійного досудового розслідування щодо дій п’ятого Президента України, розраховуємо, що «Радіо Свобода» піде на співпрацю з ДБР.

Враховуючи, що Петро Порошенко не надає показів для встановлення всіх обставин у рамках цього провадження, нам потрібна ваша допомога. Зокрема, покази знімальної групи щодо тих подій. Інформація, яку з’ясували журналісти, має бути оформлена в рамках кримінального провадження.

Водночас, наголошуємо, що ніколи не збирали та не будемо збирати конфіденційні дані про журналістів. У тому числі, ДБР не цікавлять джерела отримання інформації журналістами. Також ми не збираємося проводити обшуки.

Ми прагнемо лише конструктивної співпраці з представниками ЗМІ і наявності якісних журналістських розслідувань, адже маємо спільну мету — притягнення винних до відповідальності», — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти колишнього генерального прокурора Юрія Луценка.

Крім того, ми писали, що Адміністрацію Порошенка і НАЗК підозрюють у зловживанні владою.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду