Відкриття провадження за ознаками корупційних правопорушень: НАЗК внесло зміни

14:58, 6 ноября 2019
Українцям потрібно знати нові нюанси.
Відкриття провадження за ознаками корупційних правопорушень: НАЗК внесло зміни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відсутність попередньо встановлених фактів порушення антикорупційного законодавства з боку Національного агентства більше не є перешкодою у порушенні кримінального провадження за ознаками кримінальних корупційних правопорушень. Рішення №2729 «Про скасування рішення Національного агентства від 8 грудня 2017 року №1375» (27.08.2019) оприлюднено на офіційному сайті НАЗК.

«Відповідною нормою також доповнено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» (реєстраційний номер 1031), ухвалений Верховною Радою України у другому читанні та в цілому 31 жовтня 2019 року.

«Проведення контролю та перевірки декларацій, а також рішення, прийняті за їхніми результатами, не перешкоджають проведенню досудового розслідування та судового провадження у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України», — зазначено в доповненнях до ст. 48 проекту Закону», — йдеться у повідомленні НАЗК.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК звертає увагу суб’єктів декларування на нововведення у законодавстві.

Крім того, ми писали, як подати декларацію в електронний кабінет

Також відомо, що НАБУ отримає доступ до інформаційних ресурсів НАЗК.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України