Уряд має намір ввести кримінальну відповідальність для журналістів за маніпулювання

14:55, 6 ноября 2019
Представники ЗМІ відповідатимуть перед законом за поширення неправдивої інформації.
Уряд має намір ввести кримінальну відповідальність для журналістів за маніпулювання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Кабінеті міністрів України пропонують посилити відповідальність журналістів за поширення неправдивої або маніпулятивною інформації.

Про це у середу, 6 листопада, повідомив міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський під час парламентських слухань на тему «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення».

«Ми вважаємо, що відповідальність за оприлюднення даних журналістів має бути суттєво посилена, з огляду на найважливішу роботу, яку роблять журналісти для суспільства, ми повинні побудувати відповіді зміни в законодавство», — зазначив Бородяський.

Кабмін планує «забезпечувати і створювати умови для фізичного, фінансового та юридичного захисту представників ЗМІ, які заявляють, що відчувають на собі тиск.

«Але я не можу (не) сказати про те, що відповідальність журналістів за поширення неправдивої інформації та/або маніпулятивної інформації також повинна бути посилена. Це третя частина наших важливих змін, а саме — введення в законодавство поняття і критерії маніпулювання громадською думкою, маніпулювання суспільною свідомістю, і введення як адміністративної так і кримінальної відповідальності за таке маніпулювання, на замовлення такого маніпулювання, за вчинення такого маніпулювання», — наголосив міністр.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський затвердив склад Ради з питань свободи слова та захисту журналістів.

Крім того, ми писали, що Зеленський призначив своїм радником американського адвоката.

Також відомо, що ДБР розраховує на співпрацю з журналістами у справі Порошенка

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва