Стало відомо, скільки коштів виділено на розвиток Києва у 2020 році

16:57, 12 ноября 2019
КМДА оприлюднила Програму соціального та економічного розвитку столиці на 2020 рік.
Стало відомо, скільки коштів виділено на розвиток Києва у 2020 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 листопада під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністраціі було презентовано проект Програми соціального та економічного розвитку міста Києва на 2020 рік.

Загалом проектом Програми на капітальні видатки у 2020 році передбачено 14,56 млрд грн. Найбільше коштів отримають житлово-комунальне господарство, транспортна інфраструктура та освіта.

«Це на 1 мільярд гривень перевищує початкові показники поточного року. Зокрема, видатки на будівництво та реконструкцію становлять майже 8,4 млрд грн. На капітальні ремонти закладено 6,18 млрд грн», — зазначила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Пріоритетом наступного року залишається реалізація великих інфраструктурних проектів. На виконання робіт з будівництва і капітальних ремонтів мостів, шляхопроводів, шляхової мережі та освітлення, а також об’єктів метрополітену у 2020 році передбачено 5,1 млрд грн. Зокрема, мова йде про завершення реконструкції Шулявського шляхопроводу, будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро, будівництво Великої окружної дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської, де також мають бути збудовані транспортні розв’язки, ще одним пунктом програми є будівництво метрополітену на житловий масив Виноградар.

Проектом Програми на 2020 рік планується виділити 5,2 млрд грн на реконструкцію та інші роботи в сфері ЖКГ. Частина з них піде на заплановане продовження робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації у Дарницькому районі Києва, а також дюкерних переходів через Дніпро, каналізаційних та водопровідних мереж, теплових мереж і котелень, центральних теплопунктів тощо. Продовжаться першочергові роботи на полігоні побутових відходів №5 у селі Підгірці. А також мають бути виділені кошти на систему очищення димових газів заводу «Енергія».

Що стосується робіт із капітального ремонту житлового фонду за програмою співфінансування «70/30» — для цього проектом Програми передбачено 215 млн грн. До адресного переліку асфальтування внесено 680 дворів та міжквартальних проїздів, заплановано енергоефективні заходи, реконструкцію та капітальні ремонти ліфтів і теплових мереж, облаштування ігрових та спортивних майданчиків.

«У 2020 році планується завершити роботи по чотирьох дитячих садочках, гімназії №59 та стадіонах у шести школах Дарницького, Дніпровського та Оболонського районів», — зауважила Наталія Мельник.

Для розвитку міської галузі охорони здоров’я передбачено 947 млн грн, культури і мистецтва — 544,4 млн грн, фізичної культури і спорту — 247,5 млн грн.

Наталія Мельник додала, що цього року при формуванні Програми на 2020 рік відбір об’єктів фінансування здійснювався за жорсткими критеріями. Було зменшено кількість об’єктів, щодо яких відсутня проектна та розпорядча документація. Це дозволить уникнути довгобудів та надасть можливість вчасно здати об’єкти в експлуатацію за умов збереження фінансування у передбачених обсягах.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Шулявський міст обійдеться місту в 1 млрд грн.

А також є інформація про те, коли Шулявський міст має бути введено в експлуатацію.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області