Українка намагалася вивезти до Росії золоті та срібні монети: фото

08:45, 13 ноября 2019
До Росії українка намагалась вивезти дев’ять монет ХІХ-ХХ століття.
Українка намагалася вивезти до Росії золоті та срібні монети: фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прикордонники виявили на сході України жінку, що намагалась вивезти до Росії золоті монети, а на заході — особу, що перевозила срібні монети. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Повідомляється, що предмети, які, можливо, становлять культурну та історичну цінність, намагалися приховано перемістити через кордон. Зокрема зазначається, що до Росії українка намагалась вивезти дев’ять монет ХІХ-ХХ століття.

«Виявили їх прикордонники відділу «Харків» спільно з працівниками митниці під час оформлення потяга Кривий Ріг — Москва. Золоті монети жінка заховала серед особистих речей. Крім того, в пункті пропуску «Краківець» у прикордонного наряду виникли підозри щодо можливого незаконного переміщення товарів через кордон мікроавтобусом Mercedes», — зазначили у прес-службі.

Вказано, що під час огляду мікроавтобусу військовослужбовці та представник Державної фіскальної служби виявили п’ять срібних монет різного номіналу.

«В обох випадках знахідки вилучено, осіб притягнуто до відповідальності. Вартість старовинних предметів встановить експертиза», — додали у прес-службі.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що на кордоні затримали контрабандиста з нагородами Третього Рейху.

Крім того, ми писали про контрабанду на Закарпатті, або як зловмисники перевозили 167 пакунків героїну.

Також відомо, що слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань викрили та блокували ввезення та збут вогнепальної зброї на території України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва