ДБР підозрює посадовця Нацполіції в розтраті півмільйона гривень

14:27, 15 ноября 2019
Співробітнику поліції загрожує до восьми років в’язниці.
ДБР підозрює посадовця Нацполіції в розтраті півмільйона гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві, повідомили про підозру у розтраті паливно-мастильних матеріалів на суму понад 500 тисяч гривень головному спеціалісту управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції в Полтавській області. Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, службові особи Нацполіції вносили до документів неправдиві відомості щодо обсягів спожитих паливно-мастильних матеріалів службовим транспортом, після чого привласнювали надлишкове пальне. За попереднім підрахунком, лише 2019 року такі дії завдали збитків державі на суму понад 500 тисяч гривень.

Відбулися санкціоновані обшуки в приміщенні Головного управління Нацполіції в Полтавській області, Кременчуцькому відділі поліції та за місцем проживання осіб, що можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру іншим учасникам протиправної схеми.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України. Оперативний супровід — Полтавське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Кваліфікація статті — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, співробітнику поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Раді розглянуть законопроект щодо перезапуску Держбюро розслідувань

Крім того, ми писали, що ДБР повідомило про підозру посадовцям лісгоспу через розтрату держмайна майже у 100 млн гривень.

Також відомо, що чотирьох поліцейських з Дніпра судитимуть за катування

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду