Нотаріусам пояснили, як підключити послугу додаткової ідентифікації користувача ДРРП

16:02, 15 ноября 2019
ДП «Національні інформаційні системи» запропонувало додаткові методи ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій.
Нотаріусам пояснили, як підключити послугу додаткової ідентифікації користувача ДРРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нотаріальна палата України повідомила, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності», який набув чинності 2 листопада 2019 року, передбачено, що доступ державного реєстратора до ДРРП та ЄДР здійснюється шляхом багатофакторної аутентифікації. Про це йдеться у прес-службі НПУ.

«Відповідні зміни внесено до законів «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань».

На виконання цих норм ДП «Національні інформаційні системи» 14 листопада 2019 року запропонувало додаткові методи ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій:

– Google-ідентифікація — підтвердження рішення за допомогою додаткового методу ідентифікації користувача з використанням одноразового паролю. Цей функціонал подібний до використання одноразового паролю в банківських системах, але більш захищений, так як відсутня необхідність пересилання паролю;

– Mobile ID — інформаційно-телекомунікаційна система мобільної ідентифікації та кваліфікованого електронного підпису. У даному випадку КЕП зберігається на спеціальній SIM-карті (зауважимо, що наразі доступно лише для оператора «Київстар»).

Такі оновлення посилять рівень безпеки даних ДРРП завдяки зменшенню можливості зловживань при проведенні реєстраційних дій у випадках несанкціонованого доступу до робочого місця нотаріуса (державного реєстратора)», — йдеться у повідомленні.

Детальніше читайте у повідомленні НАІС за посиланням.

Для підключення послуги додаткової ідентифікації нотаріусам потрібно подати заяву до регіональних філій ДП «НАІС» (заява).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Мін’юсті роз’яснили правила зберігання архіву приватного нотаріуса.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду