Нововведення у роботі таксі: Мінінфраструктури доопрацьовує новий законопроект

20:00, 18 ноября 2019
Наразі законопроект відправили на доопрацювання з урахуванням поправок та коментарів.
Нововведення у роботі таксі: Мінінфраструктури доопрацьовує новий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві інфраструктури обговорили спірні питання щодо нововведень, які планується запровадити проектом закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення».

У зустрічі взяли участь члени Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури, а також Директората цифрової інфраструктури на транспорті, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Новим законопроектом планується дерегулювати процедури набуття права на провадження діяльності з перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення (заміна ліцензій на повідомлення), надання Укртрансбезпеці повноважень щодо здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про автомобільний транспорт шляхом здійснення «контрольного придбання послуг», а також надання їй функції ведення (адміністрування) державного реєстру перевізників», — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі особливу увагу приділили обов’язковому страхуванню пасажирів, введенню відповідальності інформаційно-диспетчерських служб та нагляду/контролю за такими службами, введенню прямої вимоги до водіїв щодо підтвердження їх психіатричного здоров'я, відсутності наркозалежності та причетності до злочинів проти життя і здоров'я, а також норм щодо блокування чи виключення з реєстру перевізника за систематичні порушення Правил дорожнього руху.

В підсумку було вирішено доопрацювати проект впродовж тижня з урахуванням коментарів та зауважень.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, річкові перевезення мають зрости втричі, повідомив міністр інфраструктури.

Крім того, ми писали, які обов’язки має водій таксі.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді