Співробітники Нацполіції привласнили понад 12 млн: ГПУ направила до суду обвинувальний акт

17:45, 20 ноября 2019
Співробітники Нацполіції перераховували грошові кошти на власні карткові рахунки у вигляді завищених сум заробітної плати.
Співробітники Нацполіції привласнили понад 12 млн: ГПУ направила до суду обвинувальний акт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт, який стосується співробітників Нацполіції в Київській області. Їх підозрюють у заволодінні понад 12 млн грн бюджетних коштів, повідомили у прес-службі ГПУ.

«ГПУ закінчено досудове розслідування та направлено до Шевченківського районного суду міста Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою групи співробітників одного з управлінь ГУ Нацполіції в Київській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 (Організація та шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах); ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 358 (Організація та пособництво у підробленні документів та їх використання), ч. 2 ст. 209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) КК України», — повідомили у прокуратурі.

За версією слідства, вказані співробітники Нацполіції за участю інших осіб з січня 2006 року по березень 2016 року, ймовірно, шляхом шахрайства та підроблення бухгалтерських документів незаконно перераховували кошти на власні карткові рахунки у вигляді завищених сум заробітної плати, а також зараховували кошти на карткові рахунки сторонніх осіб. У такий спосіб вони заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 12 млн грн.

За вказані злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла», що генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти Романа Труби.

Крім того, ми писали, що до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Віталія Тарасюка до Генеральної прокуратури України.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області