Позов екс-голови представництва ЄБРР в Україні до НБУ: є нові деталі

16:20, 20 ноября 2019
Суд залучив КМУ третьою особою.
Позов екс-голови представництва ЄБРР в Україні до НБУ: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 20 листопада, відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі щодо визнання протиправним та скасування рішення Комітету НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності  банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, яким було відмовлено Шевкі Аджунеру у погодженні  на посаду голови Наглядової ради Ощадбанку України. Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

«Відповідний позов до Національного банку України подав екс-голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер. Позивач вважає оскаржуване рішення НБУ упередженим, незаконним і таким, що прийнято регулятором з перевищенням своїх повноважень.

В ході підготовчого засідання суд залучив Кабінет міністрів України в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача. З метою надання часу позивачу для ознайомлення з матеріалами справи, а також з метою виклику залученої третьої особи — Кабінету міністрів України суд відклав підготовче засідання до 5 грудня 2019 року», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що екс-голова представництва ЄБРР в Україні позивається до НБУ.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді