В Україні відзначають День Гідності та Свободи

08:00, 21 ноября 2019
21 листопада на Алеї Героїв Небесної Сотні і в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудуться заходи, приурочені до Дня Гідності та Свободи.
В Україні відзначають День Гідності та Свободи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Його було засновано після подій 2013-2014-го років — Революції Гідності та початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації «братнім російським народом» Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України.

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка №872/2014 від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013-го — лютому 2014-го стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

До Дня Гідності та Свободи в Києві відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Зокрема, 21 листопада на Алеї Героїв Небесної Сотні і в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудуться заходи, приурочені до Дня Гідності та Свободи. А на Майдані Незалежності (з боку Головпоштамту) відкриється фотовиставка "Два століття — одна війна"», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті КМДА.

Також для вихованців Палацу дітей та юнацтва буде організовано зустріч з учасниками Євромайдану «Революція Гідності — революція свободи».

У середу 20 листопада на Майдані Незалежності стартував виставковий проект до Дня Гідності та Свободи під назвою «100 років боротьби», виставка триватиме до 1 березня.

До 27 листопада кияни і гості міста можуть відвідати виставку літератури «Україна понад усе» в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих. А до 26 листопада мають змогу ознайомитися з експонатами виставки архівних документів «До Дня Гідності та Свободи» в Державному архіві міста Києва.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 28 жовтня виповнилося 75 років з дня визволення України від фашистів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді