Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки від раку по 29 регіонах

19:10, 21 ноября 2019
Закупівля ліків від раку обійшлася МОЗ дешевше ніж передбачено Держбюджетом.
Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки від раку по 29 регіонах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки за напрямом «Доросла онкологія», закуплені через спеціалізовані організації за кошти державного бюджету 2019 року, по 29 регіонах. Повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Цього місяця в регіони направляються препарати з наступними діючими речовинами: Леналідомід, Іматініб, Амфотерицин B (ліпідний комплекс), 6-Меркаптопурін, Талідомід, Мітоксантрон, Метотрексат, Золедронова кислота, Кальцію фолінат, Ідарубіцин, Вінкристин, Ванкоміцин, Блеоміцин, Бортезоміб, Бендамустин, Тамоксіфен, Інтерферон-Альфа 2b, Паклітаксел, Летрозол, Капецитабін, Гемцитабін. У тендерах взяли участь компанії з України, Німеччини, Швейцарії, Франції, Великої Британії», — йдеться у повідомленні.

Закуповує ліки для Міністерства охорони здоров’я України організація Crown Agents з 2015 року. Вона завдяки прямим контрактам з виробниками та прозорим тендерам  закупила ліки від раку у дорослих на суму $21 млн, при цьому зекономивши $28,5 млн від загального бюджету в цьому напрямку $49 млн.  Кошти, які вдалося зекономити, будуть направлені на додаткові закупівлі медикаментів, що в свою чергу дає можливість забезпечити ліками більше пацієнтів.

На закупівлю ліків у Держбюджеті на 2019 рік передбачено 6,6 млрд грн, з них на напрям дорослої онкології — понад 1,3 млрд грн. Станом на сьогодні 90% препаратів за напрямом дорослої онкології купуються дешевше, ніж у 2014 році. 

Щодо 2020 року, то  кошти, передбачені у Державному бюджеті на держзакупівлі ліків і медвиробів, суттєво зростуть — аж на 3,2 млрд грн.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що міністр МОЗ анонсувала ухвалення 20 постанов щодо фінансування меддопомоги.

Крім того, ми писали, що бюджет на 2020 рік передбачає фінансування державою шести видів послуг безкоштовної медичної допомоги.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки