В Україні по-новому присуджуватимуть наукові ступені: що змінилось

09:08, 26 ноября 2019
Дисертації в Міністерство освіти надсилатимуть в електронному вигляді.
В Україні по-новому присуджуватимуть наукові ступені: що змінилось
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів скасував обов'язкову вимогу при здобутті вченого ступеня друкувати оголошення про захист дисертацій в «офіційному друкованому виданні МОН». Відповідні зміни до Порядку присудження наукових ступенів було внесено урядовою постановою №943, пише Юрліга.

Згідно зі змінами спеціалізована вчена рада у місячний строк після захисту дисертації надсилатиме:

  • державній науковій установі «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» електронний примірник дисертації та надаватиме в електронному вигляді інформацію для формування облікової картки дисертації;
  • МОН електронний примірник дисертації разом з атестаційною справою здобувача наукового ступеня, що оформляється згідно з вимогами, встановленими МОН.

Другий примірник атестаційної справи здобувача наукового ступеня зберігатиметься у спеціалізованій вченій раді протягом 10 років.

Також було оновлено термінологію Порядку.

«Для нас ці зміни є дуже важливими, вони — лише один із багатьох кроків назустріч науковцям для полегшення їхньої роботи в Україні. Це ненормально, коли в нашій країні існують такі штучні обмеження, як обов'язкова публікація оголошення про захист дисертації в спецвипуску газети «Освіта України». Фактично, це було викачуванням грошей з наших науковців, яким держава й так не дає достатньо ресурсів. Тепер все робитиметься безкоштовно та прозоро — через публікацію оголошення на сайті МОН. Також ми продовжуємо війну зі стосами паперів, які з різних причин надсилають у МОН. Тепер до нас не надсилатимуть паперових примірників дисертацій — лише електронні. Це має значно полегшити та дещо здешевити процес», — зауважила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про підстави втрати права на державну службу.

Також ми повідомляли про особливості ведення особових справ держслужбовців.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва