Комітет Ради обговорює стан банківського сектора України

11:44, 27 ноября 2019
Депутати також проаналізують діяльність НБУ.
Комітет Ради обговорює стан банківського сектора України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 27 листопада, в Національному банку України проходить виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Про це інформує прес-служба НБУ.

«Програма зустрічі із народними депутатами на чолі із головою комітету Данилом Гетманцевим, які завітали на запрошення Правління НБУ, передбачає ознайомлення з функціонуванням НБУ, огляд роботи фінсектору, обговорення перебігу валютної лібералізації та пріоритетних законопроектів для подальшої реформи фінансового сектору», — йдеться у повідомленні.

На порядку денному такі питання:

  1. Поточний стан банківського сектора України та ключові напрямки діяльності НБУ, зокрема загальний огляд діяльності НБУ, огляд поточної ситуації на банківському ринку, поточний макроекономічний стан та монетарна політика НБУ, ключові тенденції на валютному ринку України, динаміка грошового обігу та розвиток платіжних систем, трансформація Національного банку.
  2. Розгляд звіту про запровадження заходів захисту відповідно до Закону України «Про валюту і валютні операції».

Нагадаємо, після набуття чинності законом у лютому НБУ регулярно звітує перед парламентарями про перебіг валютної лібералізації. З початку року було опубліковано вже два звіти про запровадження заходів захисту, останній — у серпні. Саме його НБУ завтра буде обговорювати з народними обранцями.

  1. Презентація Плану законодавчих ініціатив НБУ на 2020 рік.

Мова буде йти про законопроекти, ухвалення яких, на думку Національного банку, є пріоритетним для подальшого розвитку фінансового сектора. Зокрема й законопроекти, без яких буде неможливим ефективне регулювання небанківського фінансового сектора, регулятором якого з липня 2020 року стане НБУ.

Крім того, учасники виїзного засідання будуть обговорювати окремі законопроекти, які наразі перебувають на розгляді парламентського комітету.

«НБУ відкритий до діалогу та дискусій із стейкхолдерами, у тому числі з народними депутатами. Упродовж 2018 року члени Правління НБУ, директори департаментів та інші наші експерти взяли участь у роботі 18 засідань Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності. Зокрема, тричі представників регулятора запрошували на засідання профільного комітету, а 15 разів вони брали участь у зустрічах за власною ініціативою.

Цього року НБУ був не менш активний. В 2019 році представники НБУ взяли участь у роботі 19 засідань профільного комітету, у тому числі — 7 засідань комітету Верховної Ради ІХ скликання за неповні три місяці», — додали в НБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що комітет Ради оголосив конкурс на посади членів наглядових рад Ощадбанку та Укрексімбанку.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді