Рябошапка розповів про скорочення в ГПУ та у військовій прокуратурі

20:11, 27 ноября 2019
В Офісі Генерального прокурора скоротили близько тисячі прокурорів та планують ліквідації військових прокуратур.
Рябошапка розповів про скорочення в ГПУ та у військовій прокуратурі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У центральному Офісі Генерального прокурора скоротили близько тисячі прокурорів. Про це Руслан Рябошапка розповів у Верховній Раді, повідомляє РБК.

За його словами, загалом на початок реформи існувало 216 прокуратур і майже 15 тисяч працівників, з яких було трохи більше 11 тисяч штатних одиниць прокурорів.

«Загальна цифра, як відбувається атестація: 1339 прокурорів (ГПУ, — ред.) на момент початку атестації, 769 допущені до останнього етапу. Загалом цифра, яка є сьогодні: 2400 — штатна чисельність працівників ГПУ. А ми виходимо в середньому десь на 1500 працівників офісу прокурора з 1 січня наступного року. Тобто приблизно тисяча працівників — це скорочення тільки в центральному апараті Генеральної прокуратури», — заявив Рябошапка.

Генпрокурор додав, що наступний етап атестації прокурорів почнеться наступного тижня.

Стосовно військових прокурорів, Руслан Рябошапка зазначив, що не бачить необхідності в одній тисячі працівників через несерйозне навантаження у розслідуванні справ.

За його словами, більшість справ військової прокуратури є нескладними в розслідуванні.

«Стосовно реформи військової прокуратури. Станом на сьогодні є приблизно 1000 працівників Головної військової прокуратури. З них передбачається, що в центральному офісі залишиться біля 80. А загалом по Україні — не більше 300. Така сама ситуація із навантаженням, було проаналізовано. Біля половини всіх кримінальних проваджень, грубо кажучи, "самоволки". Тобто це злочини, які не є особливо складними в розслідуванні. Більше 30% — це справи, які пов'язані з корупцією, хабарництвом, отриманням неправомірної вигоди, а також злочинами, які пов'язані із розкраданням. Тобто очевидно, що немає ніякої специфіки в цьому і немає сенсу залишати таку велику кількіть слідчих та прокурорів», — пояснив Генпрокурор на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що співбесіди з прокурорами ГПУ в рамках атестації почнуться 3-4 грудня.

Також дивіться пряму трансляцію засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду