Атестація прокурорів ГПУ: розпочався третій етап

11:20, 3 декабря 2019
На третьому етапі прокурори виконають письмове практичне завдання, а також пройдуть співбесіду.
Атестація прокурорів ГПУ: розпочався третій етап
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 3 грудня, розпочався завершальний етап атестації прокурорів ГПУ. До нього допущено 769 прокурорів, які успішно пройшли тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора, а також тестування на загальні здібності та навички, передає офіційний сайт ГПУ.

На третьому етапі прокурори виконають письмове практичне (ситуативне) завдання для оцінки рівня володіння практичними вміннями та навичками, а також пройдуть співбесіду з метою виявлення відповідності вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності. Планується, що співбесіди з усіма прокурорами ГПУ буде завершена до кінця грудня цього року.

Співбесіди проводитимуться відповідно до графіків, розміщених на офіційному веб-сайті. Вони розпочинатимуться всіма кадровими комісіями одночасно після виконання прокурорами практичного завдання.

«Практичне завдання необхідно виконати максимум за 45 хвилин: написати рішення на аркуші з відміткою кадрової комісії. При його виконанні дозволяється користуватися особистими паперовими текстами Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, а також Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод без рукописних поміток.

Співбесіда полягатиме в обговоренні результатів дослідження членами комісій матеріалів атестації щодо дотримання прокурором правил професійної етики та доброчесності, зокрема інформації наданої НАБУ та відповідей прокурора на додаткові запитання, яке могла заздалегідь поставити кадрова комісія.

Рішення щодо проходження співбесіди будуть оприлюднюватися кадровими комісіями в той же день на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що атестація проводиться на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури». Кінцевою метою реформи є прокуратура, якій довіряє суспільство.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що генеральний прокурор розповів про реформу прокуратури та атестацію прокурорів.

Додамо, за попередніми даними, з 776 прокурорів ГПУ, яких було включено до графіку складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки на вказані дати, 749 осіб успішно склали іспит, набравши необхідних 93 бали і більше.

Крім того, Генеральна прокуратура оприлюднила графік співбесід на 4 грудня, 5 грудня та на 6 грудня.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва