ВАКС розгляне справу екс-голови Рахункової палати

16:55, 4 декабря 2019
5 грудня пройде підготовче судове засідання.
ВАКС розгляне справу екс-голови Рахункової палати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 5 грудня, у Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-голови Рахункової палати. Його обвинувачують у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Про це інформує прес-служба ВАКС.

Співучасницю кримінального провадження — члена Рахункової палати, директорку департаменту з питань АПК, обвинувачують у вчиненні правопорушень за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України (Підбурювання до зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Її близького родича обвинувачують у вчиненні правопорушень за ч. 5 ст. 27 та ч. 5 ст. 191 КК України (Пособництво у заволодінні чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

За версією слідства, у 2014-2015 роках вказані особи здійснили протиправні приватизацію та відчуження двокімнатної службової квартири. Згідно з обвинувальним актом, сума завданої шкоди державі складає 1 390 532 грн.

«Підготовче судове засідання відбудеться о 14:00 за адресою: проспект Перемоги. 41.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — повідомили у ВАКС.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Вищому антикорсуді нагадали порядок визначення розміру застави.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді