ВАКС продовжив запобіжний захід екс-раднику голови правління зернової корпорації

14:02, 6 декабря 2019
Колишнього радника обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368 КК України.
ВАКС продовжив запобіжний захід екс-раднику голови правління зернової корпорації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 5 грудня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила запобіжний захід екс-раднику голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, а також зменшила розмір застави до 1 млн 152 тис. 600 гривень. Про це інформує прес-служба ВАКС.

Екс-радника обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

«Після обрання запобіжного заходу судді розпочали слухати справу по суті та перейшли до дослідження доказів.

Нагадаємо, 10 жовтня 2019 року ВАКС обрав запобіжний захід екс-раднику голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн 344 тис. 700 гривень.

Наступне судове засідання відбудеться 17 грудня о 10:00 за адресою: проспект Перемоги, 41», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді від 15.11.2019 щодо обрання запобіжного заходу екс-заступниці міністра культури України. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України