Нацбанк спростив умови надання кредитів підприємцям

19:00, 9 декабря 2019
Ключовим фактором оцінки ризиків позичальників буде своєчасність погашення боргу.
Нацбанк спростив умови надання кредитів підприємцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нацбанк затвердив зміни до Положення №351, які мають спростити умови кредитування банками фізичних осіб — підприємців. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Зазначається, що дане правило буде поширене на всі кредити ФОПам сумою до 5 млн грн.

Так, ключовим фактором оцінки ризиків позичальників буде своєчасність погашення боргу. Допоки позичальники не допускатимуть прострочок за своїми зобов’язаннями, надані їм кредити вважатимуться високоякісними.

За такими кредитами банки визначатимуть мінімальний кредитний ризик. Спрощений підхід до оцінки кредитних ризиків фізичних осіб — підприємців також спростить формальні процедури з кредитного адміністрування. Загалом це розширить можливості банків кредитувати МСБ та спростить підприємцям доступ до кредитних ресурсів.

«Відновлення кредитування залежить, зокрема, від простоти отримання кредиту. Ми хочемо забезпечити такі умови, коли і малий бізнес має доступ до фінансування, і водночас ризики для банків та системи загалом лишаються низькими та контрольованими, зберігається цінова та фінансова стабільність. Це один із кроків у потрібному напрямі та логічне продовження роботи з активізації кредитування, яке забезпечить стійке економічне зростання», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про проблемні питання сплати фізичними особами — підприємцями ЄСВ.

Також ми писали, що непрацюючі ФОП зможуть закритись без сплати ЄСВ.

Крім того, згідно з новим бюджетом, мінімальна зарплата складе 4 723 грн. Підвищення позначиться як на витратах бізнесу з найманими співробітниками, так і на самостійних ФОП.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва