Розпочинається проведення функціонального та інституційного аналізу Апарату ВР

17:44, 11 декабря 2019
Окремий фокус буде зосереджено на ефективності законодавчих процедур.
Розпочинається проведення функціонального та інституційного аналізу Апарату ВР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Функціональний та інституціональний аналіз здійснюватиме Вестмінстерська фундація за демократію, яку було відібрано в результаті прозорого конкурсу в рамках проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи, що здійснюється Програмою розвитку ООН у партнерстві з Європейським Союзом. На необхідності його проведення в рамках проведення парламентської реформи неодноразово наголошував  керівник Апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний. Про це повідомляє офіційний сайт Ради.

«Ми вдячні міжнародним партнерам за співпрацю. Впевнені, що такий аналіз допоможе нам побачити, де ми маємо можливості для вдосконалення», — наголосив очільник Апарату і зазначив, що вже на початку наступного року «Апарат Верховної Ради України запрацює ефективніше, з урахуванням найкращих світових практик та українських реалій».

Протягом наступних трьох місяців WFD здійснить аналіз правових засад діяльності, інституційної та організаційної структури Апарату, операційних процедур та внутрішніх регулюючих документів структурних підрозділів, а також управлінських практик, щоб виявити можливе дублювання функцій, неефективний розподіл повноважень, обов’язків та ресурсів.

Окремий фокус буде зосереджено на ефективності законодавчих процедур, що стане підґрунтям подальшого вдосконалення Регламенту Верховної Ради України.

Керівник Першого відділу програм допомоги Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке зауважив, що з початком проведення аудиту Апарат Верховної Ради України починає активну фазу реформування, що вірогідно призведе до належних організаційних змін, внутрішніх процесів та управлінських підходів всередині Апарату вже у 2020 році.

«Європейський Союз підтримує реформу державного управління в Україні вже не один рік, і ми раді, що парламентська реформа переходить в найактивнішу фазу. Можна припустити, що 2020 рік стане для Верховної Ради України роком парламентської реформи», — наголосив Мартін Клауке.

Заступниця Постійної Представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані зазначила, що людські ресурси є основним капіталом будь-якої інституції і завдяки ефективним робочим процедурам вони можуть стати ще більшою цінністю. «Саме це і є метою функціонального та інституційного аналізу Апарату ВРУ, який здійснюватиметься у співпраці з нашим поважним партнером в особі Верховної Ради України та у партнерстві з Європейським Союзом», підкреслила вона.

За результатами проведеного аналізу очікується отримати рекомендації, які стосуватимуться можливої реструктуризації Апарату Верховної Ради, оновлення рамкових документів та розробки стратегічних документів на найближчі роки. Зокрема, буде розроблений перелік стратегічних напрямків розвитку спроможності Апарату ВРУ, план стратегічного розвитку та план дій по впровадженню.

Зазначається, що проект ЄС-ПРООН з парламентської реформи впроваджується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) за фінансової підтримки Європейського Союзу в період з лютого 2019 р. до лютого 2021 року. Його мета - посилення роботи Верховної Ради України (ВРУ), щоб Парламент України став більш ефективним, підзвітним та прозорим у виконанні своїх конституційних функцій – законодавчої, контрольної та представницької, та здійснював позитивний вплив на загальний процес виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Вестмінстерська фундація за демократію» є державною організацією Сполученого королівства, що була заснована у 1992 році для сприяння демократичним процесам у світі. WFD здійснює сприяння розвитку демократії у країнах, що розвиваються, у співпраці з місцевими політичними партіями, парламентами та іншими установами, неурядовими організаціями та ЗМІ. Організація впроваджує проекти у понад 30 країнах світу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що виявлено внаслідок аудиту впровадження електронного суду та ЄСІТС.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва