Один зі столичних скверів назвуть на честь Павла Шеремета

08:45, 13 декабря 2019
Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні Київської міської ради.
Один зі столичних скверів назвуть на честь Павла Шеремета
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

12 грудня на засіданні Київської міської ради депутати вирішили назвати сквер у середмісті столиці на честь Павла Шеремета. Ім’я вбитого журналіста носитиме зелена зона на перетині вулиць Рейтарської та Стрілецької. Цю земельну ділянку у Шевченківському районі було обрано за попереднім погодженням з близькими Шеремета. Про це повідомили в прес-службі Київради.

«Павло Шеремет був відомим журналістом не тільки в Україні, він працював в Білорусі, де він був народним улюбленцем і, водночас, ворогом Лукашенка. Через це він змушений був виїхати до Росії, де тривалий час працював, висвітлював Чеченську війну. Потім у 2013 році під час Революції Гідності почав працювати у Києві. Павло завжди обирав свободу і платив за це дуже дорогу ціну. Сьогодні українці також платять дорогу ціну за свободу. Цей сквер буде не імені Павла Шеремета, а сквер вільної людини, яка заплатила за свободу, яка цінувала цю свободу», — зазначила головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Громадське обговорення щодо присвоєння скверу імені Павла Шеремета проходило з 19 березня до 19 грудня 2019 року на офіційному порталі КМДА. Підтримали ідею 81% громадян, 19% висловилися проти. Загалом до голосування долучилися 113 осіб.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду