Одержали $4 000 від студентів: ДБР затримало оперуповноваженого та його брата

10:44, 13 декабря 2019
Правоохоронець погрожував студентам виключенням із закладів освіти та ув'язненням.
Одержали $4 000 від студентів: ДБР затримало оперуповноваженого та його брата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Львівського територіального управління ДБР затримали оперуповноваженого одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області та його близького родича під час одержання ними 4 000 доларів США неправомірної вигоди від студентів. Про це інформує прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, правоохоронець у змові зі своїм рідним братом вимагав від студентів — учасників бійки сплатити 4 000 доларів США неправомірної вигоди за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за хуліганство. У разі відмови надати гроші правоохоронець погрожував студентам виключенням із закладів освіти та ув'язненням.

«Відбулося затримання правоохоронця та його брата у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ними неправомірної вигоди.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює  прокуратура Львівської області. Оперативний супровід — Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінальний кодекс України)», — йдеться у повідомленні.  

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що перед судом постане ректорка університету, яка пропонувала хабар заступнику міністра освіти.

До того ж ми писали, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Додамо, слідчі Миколаївського територіального управління ДБР затримали старшого військовослужбовця Одеського прикордонного загону під час передачі неправомірної вигоди службовій особі.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду