Коли суди отримають доступ до Єдиного державного демографічного реєстру: у ДМС зробили заяву

14:30, 21 декабря 2019
Між ДМС і ДСА триває процес погодження регламенту технічного доступу до Єдиного державного демографічного реєстру.
Коли суди отримають доступ до Єдиного державного демографічного реєстру: у ДМС зробили заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі між Державною міграційною службою України та Державною судовою адміністрацією України тривають роботи із погодження регламенту технічного доступу до Єдиного державного демографічного реєстру. Про це йдеться в листі Державної міграційної служби України, надісланому у відповідь на запит Деснянського районного суду міста Чернігова щодо отримання доступу до Єдиного державного демографічного реєстру. Про це повідомляється на сайті судової влади.

Нагадаємо, що на підставі частини восьмої статті 187 Цивільного процесуального кодексу України та частини шостої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

У своєму запиті Деснянський районний суд міста Чернігова просив Державну міграційну службу України повідомити порядок доступу суддів до вказаного реєстру з метою виконання ними службових обов’язків.

У листі ДМС, зокрема, зазначено, що для забезпечення доступу суддів до інформації Єдиного державного демографічного реєстру між ДМС України і Державною судовою адміністрацією України наразі опрацьовується регламент технічного доступу ДСА України до інформації Єдиного державного демографічного реєстру. Тож питання щодо надання доступу суддям Деснянського районного суду міста Чернігова до Реєстру буде розглянуто після затвердження ДМС України та ДСА України регламенту такого доступу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Денис Малюська розповів про новий Єдиний реєстр юридичних осіб.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва