Позов прокуратури Криму до КМУ: суд призначив розгляд справи по суті

17:44, 26 декабря 2019
Засідання відбудеться 12 лютого 2020 року.
Позов прокуратури Криму до КМУ: суд призначив розгляд справи по суті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 26 грудня, відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі про скасування обмежень для внутрішньо переміщених осіб щодо отримання пенсій та інших виплат виключно через Ощадбанк. Про це інформує офіційний сайт ОАСК.

«Відповідачем у справі визначено Кабінет міністрів України. Суд завершив підготовче провадження та призначив справу до розгляду по суті на 12 лютого 2020 року», — йдеться у повідомленні.

У ОАСК нагадали, що відповідний позов до Кабінету міністрів України подав заступник прокурора Автономної Республіки Крим. Позивач оскаржує п. 1 постанови КМУ «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» у частині, що стосується виплат пенсій, довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, що призначені зазначеним особам, через рахунки та мережу ПАТ «Державний ощадний банк України». Також оскаржуються окремі положення «Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках», затвердженого постановою КМУ від 30.08.1999 №1596 щодо обмеження права внутрішньо переміщених осіб на отримання пенсії через поточні рахунки в банках.

Визначення Ощадбанку єдиним банком для проведення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, на думку позивача, не відповідає ст. 1 Першого протоколу  Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, положенням ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» і порушує засади цивільного законодавства на свободу договору та вибір контрагента.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Окружний адміністративний суд міста Києва просять заборонити уряду призначати Олександра Новікова на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області