Субсидія-2020: у Мінсоцполітики пояснили нюанси

18:45, 2 января 2020
У Мінсоцполітики розповіли про новий механізм виплати субсидій.
Субсидія-2020: у Мінсоцполітики пояснили нюанси
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час призначення житлової субсидії враховуються доходи подружжя незалежно від місця реєстрації, крім осіб, які проживають в селі чи селищі, яким виповнилося 60 років. Про це повідомляється на сторінці Мінсоцполітики в Facebook.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну №848, житлова субсидія призначається, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб і розраховується на всіх членів домогосподарства. До складу домогосподарства входять особи, що зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), на яких розраховуються соціальні норми житла і соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами та доходи яких враховуються при призначенні житлової субсидії.

Також у Мінсоцполітики повідомляють, що під час призначення житлової субсидії враховуються доходи членів сім’ї зі складу домогосподарства у разі, коли адреса їхнього зареєстрованого (фактичного) місця проживання відмінна від адреси домогосподарства.

При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про покарання, яке призначать за неправильне оформлення документів на субсидію.

А також про те, які зміни чекатимуть субсидіантів у наступному році. На сьогодні Кабінет міністрів планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% своїх доходів, а після опалювального сезону це буде 20%.

Крім того, ми писали, що в Україні збільшилася кількість субсидіантів

Також відомо, як заощадити на комунальних послугах до 70%.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України