Ми не будемо відбирати хліб у поліції чи НАБУ, —  керівник ВСП про військову поліцію

16:55, 16 января 2020
Голова Військової служби правопорядку Ігор Криштун висловив думки щодо діяльності військової юстиції в Україні.
Ми не будемо відбирати хліб у поліції чи НАБУ, —  керівник ВСП про військову поліцію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У перспективі, якщо буде відновлено систему військової юстиції, доцільним є введення інституту військових адвокатів. Про це заявив начальник Військової служби правопорядку генерал-лейтенант Ігор Криштун, передає Резонанс

Зокрема, Криштун висловив думку, що він виступає за замкнутий правовий цикл військової юстиції України. Однак зауважив, що за результатами діяльності військової поліції необхідно робити висновки, чи потрібні Україні військові суди.

«Зараз подивимося, що буде з військовою поліцією. Тоді будемо робити висновки, потрібні Україні військові суди чи ні. З чогось треба починати», наголосив Криштун.

Також очільник ВСП розповів про основні злочини, які реєструються у лавах ЗСУ. Зокрема, наявні правопорушення у сфері вживання наркотиків, насильства та порушення статуту.

Що стосується боротьби з корупцією, за словами голови ВСП, після 2013 року Військова служба правопорядку вела діяльність у цій сфері. Однак потім законодавство змінили.

«2013 року, коли нас позбавили права на дізнання, ВСП включили до суб'єктів боротьби з корупцією. Ми порушували кримінальні справи, розслідували, передавали матеріали для порушення справ за корупційними складовими, але потім нас викреслили із списку суб’єктів боротьби з корупцією. До того ж ККУ не відносить протидію корупції до злочинів проти встановленого законодавством порядку несення або проходження військової служби, вчинених військовослужбовцями, а також військовозобов’язаними під час проходження ними навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів. Відтак ми не будемо відбирати хліб у поліції чи НАБУ», розповів голова ВСП.

Окрім того, Ігор Криштун наголосив, що у ВСП немає практики приховування злочинів чи правопорушень.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні обговорили вдосконалення організації військової юстиції.

Також ми писали, що в Одеській області побили військовослужбовця Наталю Куліш. Вона  розповіла про правопорушення, які відбуваються у військовій частині. 

У Рівненській області на полігоні помер військовий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва