Верховна Рада розглядає законопроект щодо скорочення народних депутатів, трансляція

10:00, 17 января 2020
ВР проводить пленарне засідання, на якому розглядатиме низку важливих законопроектів.
Верховна Рада розглядає законопроект щодо скорочення народних депутатів, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 17 січня, відбудеться чергове пленарне засідання другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яке розпочнеться «годиною запитань до Уряду».

У цей день Верховна Рада планує розглянути проекти Постанов: «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.01.2020 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи», № 2318-1-П і «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», № 2751.

Планується включити до порядку денного і розглянути проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», № 2653.

Згідно з порядком денним, до розгляду у другому читанні заплановані законопроекти, серед яких:

  • проект Закону «Про Бюро фінансових розслідувань», №1208-2;
  • проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики», №2042;
  • проект Закону «Про сільськогосподарську кооперацію», №0856.

Ряд законопроектів планується розглянути у першому читанні, зокрема:

  • проект Закону «Про фінансовий лізинг», №1111;
  • проект Закону «про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», №2166;
  • проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності», №2255 та 2255-1;
  • проект Закону «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів», №2379;
  • проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян», №2083 та 2083-д;
  • проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування в межах формування ціни на природний газ для потреб населення», № 2126.

Також запланований розгляд проекту Закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Литовської Республіки про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції», № 0021.

Окрім того, у порядку денному для попереднього схвалення проект Закону «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи), № 1017.


14:20 Друга сесія завершить свою роботу 24 січня. Наступна третя сесія Верховної Ради України 9 скликання розпочнеться 4 лютого.


14:16 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що відповідно до календарного плану передбачено завершення роботи другої сесії. Він нагадав, що наступного тижня з 20 по 24 січня народні депутати працюють з виборцями.


12:59 Верховна Рада прийняла в цілому Постанову «Про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, направлені на захист прав дитини в Україні» (№2672).

Таке рішення підтримав 351 народний депутат.


12:57 Постанову «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни» (№2153) прийнято в цілому 317 голосами народних депутатів.


12:55 Народні депутати 323 голосами «за» прийняли в цілому Постанову «Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з кримінальним переслідуванням старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа в Італійській Республіці» (№2717).


12:51 311 голосами «за» законопроект прийнято за основу.


12:47 До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про запобігання корупції" №2500.


12:45 Народні депутати 253 голосами «за» підтримали пропозицію головуючого про відхилення проекту Закону про Бюро фінансових розслідувань №1208-2.


12:40 288 голосами законопроект прийнято за основу.


12:31 До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №2653.


12:17 317 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.


12:15 С.Кальченко повідомив, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому з урахуванням зауважень Комітету.


12:12 Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання" №2751 доповів Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко. Він поінформував про зміни у проекті, відповідно до яких пропонується:

  • відкликати Яременка Богдана Васильовича з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва згідно з поданою ним заявою;
  • обрати Мережка Олександра Олександровича головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від обов’язків члена Комітету з питань правової політики.

12:10 За результатами голосування проект Постанови не був підтриманий.


12:08 Народні депутати розглядають проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 14.01.2020 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" №2318-1-П.


12:07 234 голосами парламентарії підтримали пропозицію.


12:06 На голосування була поставлена наступна пропозиція про зменшення наполовину рубрику «Різне».


12:05 Пропозиція не набрала голосів для прийняття.


12:04 На голосування також була поставлена пропозиція скасувати «Різне» і замість нього провести оголошення депутатських запитів.


12:03 229 голосами народні депутати підтримали пропозицію.


12:01 Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук поставив на голосування пропозицію про скасування перерви з 12-ї до 12.30.


11:40 Головуючий надав слово Прем’єр-міністру Олексію Гончаруку, який пояснив причини своєї відставки.

О.Гончарук сказав, що Уряд продовжує працювати у штатному режимі до того часу, поки не буде прийнято рішення про його відставку.


11:13 Пристайко повідомив, що станом на сьогодні є повна взаємодія з Іраном, але разом з тим створений механізм спільної роботи спільної групи з кримінального розслідування. Також розглядаються можливості посилення міжнародного тиску на Іран. «Тобто всі механізм у нас в руках для того, щоб тиснути і отримати не тільки вибачення, але всі компенсації нашим громадянам. Найближчим часом, на початку наступного тижня в Україну приїде спеціальний представник уряду Ірану з офіційними вибаченнями і роз’ясненнями», - зазначив В.Пристайко.


11:10 Після закінчення перерви головуючий надав слово для виступу Міністру закордонних справ Вадиму Пристайко, який доповів про хід розслідування катастрофи лайнера «Міжнародних ліній України» під Тегераном 8 січня 2020 р.

Він повідомив, що повернувся із зустрічі п’яти міністрів закордонних справ, створений механізм, який дозволить нам притягнути до відповідальності Іран і завершити всі дуже складні, дуже чутливі справи з нашими громадянами.


10:35 Головуючий оголосив перерву у засіданні відповідно до заяви двох фракцій.


10:31 Головуючий щодо проведення сьогодні «години запитань до Уряду» повідомив, що Прем’єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку і зараз відбуваються консультацій в Уряді.


10:15 Новообраний народний депутат склав присягу перед Верховною Радою.


10:12 Головуючий оголосив про те, що 16 січня 2020 року Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 р. в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Санченка Олександра Володимировича, включеного до виборчого списку політичної партії «Слуга народу».


10:09 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.


 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати Верховної Ради проголосували за правку щодо підвищення лімітів для ФОПів до законопроекту №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Крім того, Верховна Рада ухвалила законопроект про деофшоризацію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді