Шевченківський райсуд Києва спростував повідомлення ЗМІ щодо розгляду справи Майдану

16:50, 17 января 2020
Суд спростував інформацію щодо неналежного виконання секретарем судових засідань своїх професійних обов'язків.
Шевченківський райсуд Києва спростував повідомлення ЗМІ щодо розгляду справи Майдану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд м. Києва звертається до представників громадськості із наполегливим проханням представляти свої інтереси та інтереси інших громадян виключно у законний спосіб та не вчиняти дій, що свідчать про вияв неповаги до суду та судової системи України. Відповідна заява опублікована на сторінці суду у Facebook

У зв'язку із розповсюдженням користувачами соціальної мережі Facebook інформації, яка містить неточності та явно спрямована на зменшення довіри громадськості до судової влади та Шевченківського районного суду м. Києва зокрема, повідомляємо наступну інформацію.

На розгляді Шевченківського райсуду перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню Гриняка В.П. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 121; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 369; ч. 1 ст. 263; ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (події, які відбувались у будинку профспілок України у лютому 2014 року).

Судові засідання із розгляду кримінального провадження проводяться визначеною у встановленому чинним законодавством порядку колегією суддів. З метою забезпечення участі всіх учасників судового процесу у розгляді справи судові засідання заплановано наперед із максимально-стислою періодичністю.

При цьому, планування дат судових засідань здійснено судом за погодженням із учасниками кримінального провадження. Що свідчить про їхню попередню обізнаність щодо ходу розгляду справи.

Всупереч поширеній інформації про неналежне виконання секретарем судових засідань свої професійних обов'язків, а саме, ненаправлення учасникам процесу СМС-повідомлень про виклик до суду тим самим порушив їх права, повідомляємо. Згідно матеріалів справи із 387-ми потерпілих у кримінальному провадженні, лише одним із них подано до суду заяву щодо повідомлення його про судові засідання по справі шляхом направлення СМС-повідомлень. За результатами розгляду зазначеної заяви виклик потерпілого здійснюється шляхом направлення СМС-повідомлень.

Разом з цим, враховуючи значний громадський інтерес до перебігу судового процесу, повідомляємо, що з боку суду забезпечено проведення онлайн-трансляцій судових засідань, що дозволяє громадськості слідкувати за перебігом розгляду справи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 16 грудня невідомий повідомив про «замінування» Шевченківського районного суду міста Києва. 

Також відомо, що Шевченківський райсуд Києва тимчасово припинить прийом заяв, клопотань та скарг.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва