Зґвалтували та вбили доньку: в Дніпрі суд розглядав апеляцію засудженого

22:50, 23 января 2020
56-річного чоловіка засудили до довічного позбавлення волі. Однак обвинувачений подав апеляційну скаргу.
Зґвалтували та вбили доньку: в Дніпрі суд розглядав апеляцію засудженого
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дніпрі апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу 56-річного чоловіка, засудженого до довічного позбавлення волі за зґвалтування і вбивство восьмирічної дівчинки, а також виготовлення і розповсюдження порнографії. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Так, у лютому 2011 року у м. Кам’янське чоловік у стані алкогольного сп’яніння зґвалтував 8-річну доньку співмешканки, а коли дитина намагалася чинити опір, задушив. Далі зловмисник разом з матір’ю дівчинки помістили тіло у тканинний мішок та викинули у сміттєвий контейнер біля житлових будинків.

В ході розслідування також встановлено, що обвинувачений разом зі співмешканкою протягом 2010 року неодноразово здійснювали фото- та відеозйомку порнографічного характеру для подальшого розповсюдження через ММС-повідомлення різним абонентам.

Вироком Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська чоловіка визнано винним у скоєнні вказаних злочинів та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Обвинувачений не погодився з таким рішенням суду та подав апеляційну скаргу, яку у подальшому залишено без задоволення.

Його співмешканка також опинилась на лаві підсудних за виготовлення і розповсюдження порнографічних предметів, а також приховування злочину. Крім того, жінка обвинувачується у злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною, адже належним чином не реагувала на систематичне побиття дівчинки вітчимом.

Суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, проте із застосуванням ч.5 ст.72 КК України, з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, жінку звільнено від призначеного покарання у зв'язку з його відбуттям.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Харкові суд виніс вирок чоловіку, який обвинувачувався в розбещенні падчерки та зґвалтуванні її бабусі. 

Також ми повідомляли, що чоловік багато років знущався над племінницею

Крім того, ми писали, що в Житомирі пенсіонер згвалтував 7-річну дівчинку. За злочин йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва