Незаконна вирубка лісів: прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям

19:29, 27 января 2020
Екс-голова Жидачівської РДА та голова Ходорівської ОТГ підозрюються у причетності до незаконних схем.
Незаконна вирубка лісів: прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Екс-голова Жидачівської РДА та голова Ходорівської ОТГ підозрюються у причетності до незаконних схем. Прокуратура Львівської області повідомила про підозру чиновникам, які підозрюються в участі у незаконній вирубці лісів. По це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора.

Зокрема, підозрюються колишній голова Жидачівської РДА за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) і голова Ходорівської ОТГ за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах). Їм інкримінують участь у схемі з вирубки лісів і привласнення деревини. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За версією слідства, голова Жидачівської РДА видав незаконний ордер на вирубку 288 дерев поблизу автомобільної дороги, що входить до Ходорівської ОТГ, внаслідок чого довкіллю спричинено шкоду на майже 2 млн грн. Водночас голова Ходорівської ОТГ, як вважає слідство, скористався службовим становищем і розпорядився передати майже 450 кубічних метрів деревини на понад 530 тис. грн не закладам соціальної сфери, а приватному підприємству.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР повідомило про підозру 9 посадовцям, яким інкримінують причетність до незаконної вирубки лісів. Дії посадовців спричинили збитки державі на суму 5,5 млн грн.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси