Справа депутата-зрадника з Криму: є нові деталі

15:58, 30 января 2020
Вирок Дніпровського райсуду міста Києва залишено без змін.
Справа депутата-зрадника з Криму: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду у кримінальному провадженні відносно колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганиша, засудженого за державну зраду. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду від 30 січня 2020 року апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах громадянина Г., засудженого до 12 років позбавлення волі за державну зраду, залишено без задоволення.

Вирок Дніпровського районного суду міста Києва від 19 листопада 2018 року стосовно громадянина Г. залишено без змін.

Повний текст ухвали буде оголошений учасникам судового провадження 05 лютого 2020 о 16 год. 00 хв.», — йдеться у повідомленні.

У Офісі Генпрокурора зазначили, що у березні 2014 року В. Ганиш взяв участь у засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим, на якому прийнято незаконне рішення про проведення референдуму щодо статусу півострову Крим, що фактично стало відправною точкою для наступної анексії Російською Федерацією українського півострову.

«Після цього, 11 квітня 2014 року, В. Ганиш продовжив свою діяльність вже у незаконно створеному органі – «Державна Рада Республіки Крим» та, зокрема, брав участь у засіданні вказаного органу на якому прийнято так звану «Конституцію Республіки Крим» як суб’єкта Російської Федерації.

Згодом В. Ганиш у липні 2014 року був кандидатом в депутати Феодосійської міської ради «Республіки Крим», — повідомили у ОГП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя з анексованого Криму отримав покарання за держзраду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України