Президент затвердив Положення про Раду громадського контролю при ДБР

23:05, 5 февраля 2020
Глава держави також затвердив порядок її формування.
Президент затвердив Положення про Раду громадського контролю при ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський 5 лютого підписав указ 42/2020, яким затвердив Положення про Раду громадського контролю при ДБР та Порядок її формування.

Відповідно до Положення, основними завданнями Ради громадського контролю є забезпечення прозорості та здійснення цивільного контролю за діяльністю Державного бюро розслідувань. РГК при ДБР заслуховує інформацію про діяльність, виконання планів і завдань Державного бюро розслідувань, розглядає звіти і затверджує свій висновок щодо них. 

Також РГК обирає з числа членів Ради трьох представників до Дисциплінарної комісії Державного бюро розслідувань. Серед завдань Ради і затвердження Правил професійної етики працівників Державного бюро розслідувань.

За новим Порядком, Рада формується на засадах відкритого та прозорого конкурсу у складі 15 осіб строком на 2 роки. Для проведення конкурсу формується конкурсна комісія, до складу якої включаються особи, які мають вищу юридичну освіту, високі професійні і моральні якості, суспільний авторитет та не є членами політичних партій.

Процедура добору передбачає декілька етапів, зокрема, оприлюднення оголошення про проведення конкурсу, прийняття, розгляд та перевірку заяв і документів від осіб, які бажають взяти в ньому участь.

Після цього протягом 24 годин проводиться рейтингове інтернет-голосування на офіційному веб-сайті ДБР. В ньому може взяти участь будь-який громадяни, який проживає на території України. Проголосувати можна 1 раз не більше, ніж за 5 кандидатів. За результатами рейтингового інтернет-голосування конкурсною комісією формується список кандидатів із 30 осіб, які набрали найбільшу кількість голосів і допускаються до написання есе та проведення співбесіди.

За їх результатами, конкурсною комісією формується рейтинговий список кандидатів, який оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДБР не пізніше 2 робочих днів із дня завершення етапу проведення співбесіди. Перші 15 кандидатів у рейтингу включаються конкурсною комісією до переліку осіб, рекомендованих до складу Ради, який подається на затвердження Директору Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський затвердив організаційну структуру Державного бюро розслідувань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду