Погорів на хабарі: керівника Управління Секретаріату Кабміну взято під варту

20:58, 6 февраля 2020
Посадовій особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Погорів на хабарі: керівника Управління Секретаріату Кабміну взято під варту
dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерський районний суд міста Києва за клопотання слідчих Державного бюро розслідувань обрав запобіжний захід начальнику одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1 мільйон 552 гривні, передає офіційний сайт ДБР.

«Напередодні посадовцю Секретаріату Кабміну повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, затримали посадовця під час одержання 2 мільйонів гривень неправомірної вигоди від представника суб’єкта підприємницької діяльності. Загальна сума хабара, яку вимагав підозрюваний  — 2,5 мільйони гривень. «Відкат» призначався за підписання актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт та відкликання судових позовів до підрядника», — йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини, посадовій особі загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР у місті Полтаві повідомили двом військовослужбовцям про підозру у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин.

Також ми повідомляли, що у Полтаві на хабарі затримали одного з керівників фіскальної службиЗа гроші чиновник обіцяв звільнити харківського бізнесмена від кримінальної відповідальності.

Додамо, на Рівненщині слідчі ДБР скерували до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва