«Маскували» звичайні морські перевезення під регулярні: ВАКС зобов’язав НАБУ дослідити справу

10:41, 12 февраля 2020
ВАКС зобов’язав НАБУ внести до ЄРДР відомості щодо спричинення можливих збитків державі.
«Маскували» звичайні морські перевезення під регулярні: ВАКС зобов’язав НАБУ дослідити справу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливого спричинення діями службових осіб ДП «Адміністрації морських портів України» істотної шкоди інтересам держави у вигляді недотримання суми портових зборів. Про це повідомляє прес-центр ВАКС у Facebook.

«У вівторок, 11 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив скаргу адвоката і постановив ухвалу, якою зобов’язав уповноважених осіб Національного антикорупційного бюро внести відомості до ЄРДР щодо спричинення можливих збитків державі у вигляді недотримання ДП «Адміністрації морських портів України» суми портових зборів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вказаній скарзі адвоката йдеться про можливе порушення вимог чинного законодавства одним із суб’єктів господарювання у сфері морських перевезень. Через «маскування» звичайних морських перевезень під регулярні Адміністрація морських портів України недоотримувала коштів у розмірі 20% ставки портових зборів за обслуговування суден.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» інформувала, що Антикорупційний суд розпочав розгляд справи екс-судді з Луганської області

Окрім того, ВАКС розгляне справу судді з Одещини, який підозрюється у вимаганні хабара у сумі 570 тис. грн.

Також Вищий антикорупційний суд відмовився зняти арешт з майна екс-судді Київського апеляційного адміністративного суду, який підозрюється в хабарництві. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді