Погорів на хабарі у 570 000: ВАКС розгляне справу судді з Одещини

18:10, 14 января 2020
Засідання відбудеться 21 січня.
Погорів на хабарі у 570 000: ВАКС розгляне справу судді з Одещини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 14 січня, у Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення судді Господарського суду Одеської області, викритого на вимаганні та одержанні 570 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це інформує прес-служба САП.

Вказані кошти суддя вимагав від директора приватного підприємства за задоволення позовних вимог у господарській справі, яка перебувала у нього на розгляді. Гроші він отримав у три етапи, двічі — безпосередньо у службовому кабінеті.

«Дії судді кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Під час підготовчого засідання колегія суддів антикорупційного суду розглянула декілька скарг сторони захисту щодо дій прокурорів та слідчих, а також відмовили у задоволенні клопотання щодо повернення прокурору обвинувального акту.

За результатами підготовчого судді призначили вказану справу до розгляду по суті. Дата засідання — 17:00 год. 21 січня 2020 року», — заявили у САП.

Разом з тим у САП повідомили, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорупційний суд продовжує досліджувати докази у справі про обвинувачення двох колишніх суддів Голосіївського районного суду столиці в отриманні неправомірної вигоди.

Також ми писали, що у ВАКС триває розгляд у справі стосовно судді одного з районних судів міста Маріуполя та його помічниці, викритих на проханні надати та одержанні 15 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді