Виявили підроблений диплом: у Харкові судитимуть радницю екс-посадовця

17:51, 12 февраля 2020
Жінці загрожує покарання у виді штрафу, арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.
Виявили підроблений диплом: у Харкові судитимуть радницю екс-посадовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Харківська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно особи, яка займала посаду радника голови ХОДА, за фактом використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що одна з колишніх радників екс-голови ХОДА під час проходження конкурсу на посаду державного службовця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надала конкурсній комісії диплом про отримання вищої освіти. Проте спецперевірку жінка не пройшла, оскільки виявилося, що її диплом є підробленим, про що Національною радою повідомлено правоохоронним органам.

«11 лютого 2020 року обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що начальник одного з відділень Укрпошти піде під суд. Чиновниця шляхом підроблення підписів в офіційних документах привласнила понад 90 тисяч гривень, що призначалися для виплати пенсій 16 громадянам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська