Банкам дозволили ще 3 місяці не розкривати усі дані про послуги

17:56, 13 февраля 2020
Нацбанк надав банкам додаткові три місяці на адаптацію до нових вимог щодо розкриття інформації про послуги на вебсайтах та в рекламі.
Банкам дозволили ще 3 місяці не розкривати усі дані про послуги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк України  урахував пропозиції банків, та надав їм додаткові три місяці на адаптацію до нових вимог щодо розкриття інформації про послуги на веб-сайтах та в рекламі. Про це інформує прес-служба НБУ.

Вимоги до банків запрацюють, починаючи з 2 червня 2020 року (раніше вимоги до вебсайтів мали вступити в дію з 2 березня 2020 року).

"Головна зміна, яка має відбутися на вебсайтах та рекламі банків, – має з’явитися достовірна, правдива, актуальна та достатня за обсягом інформація про послуги, їхню повну вартість для споживача, умови отримання та ризики. Це дасть змогу споживачеві приймати справді зважені фінансові рішення", — йдеться у повідомленні.

Упродовж лютого-травня 2020 року НБУ разом із банками проведуть спільну роботу та відпрацюють вимоги, аби з червня споживачі могли легко отримувати від фінансових установ вичерпну інформацію про банківські послуги.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НБУ проведе оцінку стійкості банків, на які припадає 44% активів банківської системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва