Найбільш ефективний шлях стягнення збитків, спричинених агресією РФ, — це звернення постраждалих компаній із позовами — Іван Ліщина

11:00, 18 февраля 2020
Заступник Міністра юстиції: Національне агентство з питань подолання наслідків збройної агресії РФ втручатиметься в функціонал інших органів та витрачатиме кошти.
Найбільш ефективний шлях стягнення збитків, спричинених агресією РФ, — це звернення постраждалих компаній із позовами — Іван Ліщина
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра юстиції України Іван Ліщина в соціальній мережі Facebook висловився щодо законопроекту № 3057. Так, проектом закону пропонується утворити Національне агентство з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом.

«Коротко те, що я думаю про законопроект № 3057, про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації.

Згоден із Ольга Василевская, що запропонований орган втручатиметься в функціонал інших органів (МЗС, МЮ, Прокуратура) та витрачатиме кошти на своє існування без чітко сформульованої мети.

Дуже просте питання «щоб що?» або навіщо потрібен новий орган? Збирати докази російської агресії? Для якої цілі? Наприклад, правоохоронні органи збирають докази для цілей кримінального переслідування, МЗС та Мін`юст — для цілей міжнародних судових процесів, кожен в рамках своєї компетенції. А цей орган для чого? Для майбутнього процесу над Російською Федерацією, який не тільки незрозуміло, чи відбудеться взагалі.

Щодо підрахунку збитків від агресії, то тут та ж історія, що й з доказами. Для чого ми їх підраховуємо? І яку доказову цінність матиме підрахунок, здійснений незрозумілим українським органом за незрозумілими стандартами порівняно із, наприклад, оцінкою визнаних міжнародних експертів?

Зазначу в лапках, що найбільш ефективний на сьогодні шлях стягнення збитків спричинених агресією РФ  це звернення постраждалих компаній із відповідними позовами відповідно до російсько-української угоди про взаємний захист інвестицій».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Кабміні пропонують альтернативу системі державних судів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська