Вбивство активістки Катерини Гандзюк: у справі є нові подробиці

13:18, 27 февраля 2020
Прокурори ОГП повідомили про підозру керівнику злочинної організації — колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань
Вбивство активістки Катерини Гандзюк: у справі є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Херсонщині банда вчиняла насильницькі дії щодо громадян та підпали їх майна з метою залякування та припинення громадської діяльності. Офіс Генпрокурора спільно із місцевою прокуратурою повідомили про підозру чотирьом особам. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як встановило слідство, зловмисники підозрюються у незаконному заволодінні транспортними засобами на суму близько 5 млн грн, вчиненому організованою групою та поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України). Також проведено 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів.

Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк та створення вказаної злочинної організації, в яких прокурори Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво, і є продовженням спільної спецоперації за участі Офісу Генпрокурора, СБУ і Нацполіції 20 січня 2020 року з метою припинення діяльності злочинної організації.

Зокрема повідомлено про підозру керівнику злочинної організації - колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань, який наразі перебуває під вартою. Також повідомлено про підозру і обрано запобіжні заходи іншим співучасникам.

Окрім того, 26 лютого 2020 року суд дозволив перевести до установи попереднього ув’язнення в м. Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі у слідчих та процесуальних діях.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Шевченківський райсуд Києва знизив заставу за очільника Херсонського обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють в замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

До того ж відомо, що СБУ розшукує одного із ключових фігурантів справи про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. 

Додамо, що Генпрокурор прокоментував резонансні обшуки в Херсоні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва