Вбивство Гандзюк: СБУ розшукує одного із ключових фігурантів справи

17:15, 3 ноября 2019
Наразі, слідству відомо реальне коло осіб, які можуть бути причетні до замовлення.
Вбивство Гандзюк: СБУ розшукує одного із ключових фігурантів справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Найближчим часом суспільство дізнається про нові вагомі результати у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це 3 листопада повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Розшук одного із ключових фігурантів справи, основного організатора нападу Олексія Лєвіна, проводиться у тісній взаємодії з Інтерполом, окремо залучені спецслужби деяких країн. Як було встановлено, ще 19 серпня 2018 року він виїхав за кордон", заявили у СБУ.

СБУ звертається до всіх небайдужих громадян повідомляти правоохоронним органам будь-яку інформацію, яка допоможе встановити його місцезнаходження.

"Наразі, слідству відомо реальне коло осіб, які можуть бути причетні до замовлення. Голові Херсонської облради вже здійснено повідомлення про підозру", — розповіли в СБУ.

Також за словами представників СБУ, 30 жовтня Генеральна прокуратура України передала Службі безпеки провадження щодо недбалості правоохоронців у початковому розслідуванні, покриванні злочину або сприянні втечі Левіна.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що вирок п’ятьом фігурантам справи набрав чинності. Сергія Торбина засуджено до 6,5 років позбавлення волі, Микиту Грабчука — до 6 років, Володимира ВасяновичаВ'ячеслава Вишневського — до 4 років, Віктор Горбунов отримав 3 роки за ґратами.

Також ми писали, що підозрюваний у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексій Левін був затриманий за кордоном, але незабаром його відпустили.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва