В аптеках України вже два місяці відсутній важливий захисний засіб

11:57, 27 февраля 2020
Запаси одноразових захисних масок вичерпані, і невідомо, коли вони поповняться.
В аптеках України вже два місяці відсутній важливий захисний засіб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Незважаючи на запроваджену урядом заборону експорту захисних засобів, купити в аптеках України одноразову захисну марлеву маску нині практично неможливо. Так само безуспішною буде спроба знайти необхідні засоби захисту на торгових майданчиках в Інтернеті.

Як пояснили «Судово-юридичній газеті» в одній із київських аптечних мереж, після початку у Китаї епідемії смертоносного вірусу і спровокованого нею шаленого попиту на елементарні засоби захисту – одноразові медичні маски, рукавички тощо усі світові виробники цієї продукції, зокрема українські, кинулися задовольняти потреби китайського ринку в цій продукції, що на хвилі паніки дає високі прибутки. Запаси українських аптечних мереж дуже швидко вичерпалися, адже сезонний попит на ті ж маски нікуди не дівся. У результаті вже близько двох місяців як утворився дефіцит захисних засобів.

Очевидно, урядові заходи з захисту інтересів вітчизняного ринку виявилися, м’яко кажучи, не дуже ефективними, бо ні українські виробники, ні торгові структури не поспішають ліквідовувати дефіцит, що утворився.

Українцям залишається тільки скористатися в разі потреби порадами численних сайтів здоров’я, які описують процес створення захисних масок із марлі своїми руками. Марля у продажу ще є.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду