Вбивство активістки Катерини Гандзюк: у прокуратурі повідомили нові деталі

17:15, 4 марта 2020
Суд продовжив арешт помічнику екс-нардепа, який причетний до нападу на Катерину Гандзюк.
Вбивство активістки Катерини Гандзюк: у прокуратурі повідомили нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерський райсуд міста Києва продовжив до трьох місяців строк тримання під вартою колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. За версією слідства, він підозрюється у створенні, керівництві злочинною організацією, участі у вчиненні злочинів у її складі, умисному знищенні чужого майна шляхом підпалу, організації масових заворушень поблизу адмінбудівель органів державної влади та місцевого самоврядування, незаконному зберіганні зброї та боєприпасів, незаконному заволодінні транспортними засобами на суму понад 5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора. 

Слід зазначити, що вказана особа і його захисники чинили процесуальні перешкоди, щоб зробити неможливим продовження строку тримання під вартою. Так, він скаржився на погіршення самопочуття, проте за результатами кваліфікованого, різностороннього медичного обстеження було встановлено, що стан здоров’я дозволяв йому брати участь у судовому засіданні.

Нагадаємо, зазначена особа також підозрюється у вчиненні злочину, пов’язаного з нападом на Катерину Гандзюк. В рамках досудового розслідування проваджень за фактом діяльності на території Херсонської області цієї злочинної організації у 2020 році проведено понад 30 обшуків; 13 особам повідомлено про підозру, в тому числі 2 причетним до нападу на Катерину Гандзюк; двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, 5 особам – домашній арешт; клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою іншим особам перебувають на розгляді суду; триває процедура екстрадиції з Республіки Болгарія замовника цього злочину.

Офісом Генерального прокурора встановлюються інші епізоди протиправної діяльності злочинної організації та її членів, перевіряється причетність до вищевказаних злочинів інших осіб.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що прокурори ОГП повідомили про підозру колишньому помічнику народного депутата, який підозрюється в організації нападу на активістку. 

Раніше Шевченківський райсуд Києва знизив заставу за очільника Херсонського обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють в замовленні нападу на Катерину Гандзюк.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду