«Ми прибрали з прокуратури прокурорів, які зливали справи», — Рябошапка

21:26, 4 марта 2020
Генпрокурор відзвітував про свою роботу.
«Ми прибрали з прокуратури прокурорів, які зливали справи», — Рябошапка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, виступаючи 4 березня у Верховній Раді, заявив, що ОГП є єдиним правоохороннім органом, який розпочав реальну реформу.

«Шість місяців тому за підтримки голови держави ми розпочали реформу прокуратури. Я вважаю, що це є найголовнішим здобутком за ці останні шість місяців. Ми є єдиним правоохороннім органом, який розпочав реальну реформу, який розпочав реальні зміни. З іншого боку, це не тільки наш здобуток, тому нас за це і критикують. Ми прибрали з прокуратури прокурорів, які зливали, продавали та купували справи, що дратує «рішал» різного типу не тільки в центрі, а й в регіонах. Тому що й місцеві «князькі» теж втрачають власну недоторканність.

Інше, що нам закидають, це відсутність посадок. Якщо взяти топ-корупцію, то всі в залі знають, що створена окрема антикорупційна інфраструктура — НАБУ, САП та Антикорупційний суд, які відповідають за так звані «топ-посадки». Всі в залі також знають, що ОГП не має впливу на цю антикорупційну інфраструктуру», — зазначив він.

Також він повідомив про успіхи ОГП у боротьбі з корупцію середнього рівня.

«З іншого боку, якщо говорити про корупцію середнього рівня та нижче, то за шість місяців 766 проваджень було передано до суду, 880 осіб фігурує у цих провадженнях, 250 корупціонерів отримали свій вирок, тобто посадки таки є», — зазначив Генпрокурор.

Руслан Рябошапка також назвав дивним, що однією з претензій до Офісу Генерального прокурора, є нібито блокування розслідування справи загиблої Катерини Гандзюк. Він нагадав, що нещодавно завдяки спільним зусиллям Офісу Генпрокурора та СБУ вдалося затримати одного з фігурантів і значно просунутися у розслідуванні цієї справи.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з’явився проект постанови про висловлення недовіри Генеральному прокурору Рябошапці

Раніше стало відомо, навіщо на позачергове засідання Ради викликали Руслана Рябошапку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси