Суд зобов’язав пройти корекційну програму чоловіка, який вчиняв домашнє насильство

12:45, 7 марта 2020
а систематичне домашнє насильство кривднику доведеться сплатити штраф та пройти корекційну програму.
Суд зобов’язав пройти корекційну програму чоловіка, який вчиняв домашнє насильство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після прийняття Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» відношення до нього у як фахівців так і пересічних громадян було здебільшого скептичне: чи будуть застосовувавтись санкції до кривдників, яким чином будуть реалізовуватись новації, визначені у цьому законі.

Проте суди починають реалізовувати його положення, зокрема, в частині притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні домашнього насильства та накладенні на кривдників, санкцій, визначених згаданим нормативним актом. Про це повідомляє «Протокол».

Так, у даній справі чоловік чотири рази здійснював домашнє насильство стосовно своєї колишньої дружини: висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, бив вікна та й ще порушив вимоги термінового заборонного припису.

При розгляді справи в суді кривдник пояснив суду, що в період зловживання алкогольними напоями вчиняв сварки з колишньою дружиною, яка перешкоджала зустрічам з онукою.

Нетішинський райсуд Хмельницької області визнав сукупність доказів у справі, а саме протоколи про вчинення адмінправопорушень, пояснення як самого правопорушника так і його колишньої дружини, а також свідка, дані тимчасового заборонного припису такими, що повною мірою доводять вину правопорушника у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та призначив адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 170 грн. та кривдника направлено до Управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради для проходження корекційної програми для осіб які вчинили домашнє насильство, передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Офісі Генерального прокурора у 2020 році запрацює спеціальний відділ протидії насильству щодо дітей.

Окрім того, в Україні запрацювала гаряча лінія для протидії домашньому насильству.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва