«Паркувальна реформа»: киянам пояснили деякі нюанси

14:12, 10 марта 2020
У столиці вже склали 11 тисяч постанов про притягнення до адмінвідповідальності за порушення правил зупинки, стоянки авто.
«Паркувальна реформа»: киянам пояснили деякі нюанси
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив, що разом із колегами з Комітету проїхався вулицями столиці та перевірив стан реалізації Закону № 2262 про «паркувальну реформу» у Києві. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Були свідками евакуації автомобілів-порушників, зауважу, що процес евакуації займає менше хвилини. З середини 2019 року, коли почали працювати інспектори з паркування евакуйовано понад 6 тисяч автомобілів. Одна із найбільших проблем, які створюють неправильно припарковані автомобілі, це забарикадування міського транспорту. Дуже часто водій тролейбуса чи автобуса фізично не може зупинитися у першому ряду. Через це є випадки, коли люди похилого віку просто випадають із транспорту, оскільки не можуть залізти в автобус через бровку і змушені це робити посеред дороги. Звичайно, провини водія в таких ситуаціях ніхто не скасовує, але й проблему потрібно вирішувати.

Тож якщо ваше авто евакуювали, вам необхідно оплатити три квитанції:

1) за перевезення автомобіля евакуатором на штрафмайданчик: 1270 грн;

2) за перебування автомобіля на штрафмайданчику поліції – 144 грн за перший день та по 24 грн за кожен наступний день;

3) оплата адміністративного штрафу: 510 грн, 255 грн, або 50% від цих сум при оплаті у перші 10 днів і отримати печатку на відповідній заяві.

У випадку, якщо замовний лист (у листі вказано постанову, за якою евакуйовано автомобіль, квитанція та фото-факти порушень водія) надійшов водію-порушнику після того, як він вже оплатив штрафи і забрав автомобіль зі штраф-майданчика, звичайно повторно він вже нічого не оплачує.

Також в місті Києві вже працює мобільний додаток, який інформуватиме водіїв про адмінпорушення або евакуацію. Додаток створений на базі Kyiv Smart City, тому подібні повідомлення можуть отримувати не тільки жителі Києва, а й гості столиці.

Станом на сьогодні маємо 11 тисяч постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки авто. 78% штрафів вже оплачено. До бюджету Києва надійшло 3,5 мільйона гривень.

В цілому роботою інспекторів з паркування я задоволений — Закон діє. Триває діджиталізація усіх процедурних моментів. Працюємо далі», — повідомив він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що поліцейським можуть додати нову причину для зупинки автомобіля.

Крім того, ми писали про головні правила безпеки автомобіля від викрадення

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду