Що робити, якщо під час карантину затримують зарплату: алгоритм дій

19:20, 30 марта 2020
Спеціалісти Держпраці висловилися стосовно затримки виплати заробітної плати.
Що робити,  якщо під час карантину затримують зарплату: алгоритм дій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалісти Головного управління Держпраці у Донецькій області висловилися стосовно затримки виплати заробітної плати. Вони розповіли, як діяти у такій ситуації.

По-перше, слід написати заяву на ім'я керівника про виплату заборгованої суми заробітної плати. Якщо безпосередні переговори з роботодавцем не призвели до результату та заробітну плату не виплачено, необхідно звернутися із заявою до профспілки про вирішення питання виплати заробітної плати.

Наступний крок - це звернення до комісії по трудових спорах. Якщо комісія по трудових спорах не створена або працівник не погоджується з рішенням комісії, робітник має право звернутися до місцевого суду про примусове стягнення заборгованості із виплати заробітної плати.

На будь якому етапі працівник має можливість звернутися до Держпраці або її територіальних органів із скаргою на дії роботодавця. Таке звернення є підставою для здійснення позапланового заходу контролю за дотриманням законодавства про працю.

У Держпраці нагадали, що заборгованою вважається сума, яка включає всі нарахування в грошовій і натуральній формі з фонду оплати праці, за винятком обов'язкових утримань, строк виплати якої минув до кінця місяця, у якому вона повинна бути виплачена. За порушення встановлених строків виплати заробітної плати більш як за один місяць передбачена фінансова, кримінальна та адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, які державні органи працюють під час карантину.

Також відомо, як працюють ЦНАП під час карантину.

А ще ми писали, що роботодавцям пропонують максимально забезпечити використання дистанційної форми праці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва