Піщана буря та задимлення у столиці: стали відомі виміри радіаційного фону на місці пожежі

13:50, 17 апреля 2020
Значна частина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження, а й у Київській та в Житомирській областях.
Піщана буря та задимлення у столиці: стали відомі виміри радіаційного фону на місці пожежі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що радіаційний фон в зоні відчуження нижчий за допустиму норму і становить 0,12 мікрозівертів. Про це він повідомим під час онлайн-брифінгу. Також він підкреслив, що рано вранці відвідав зону відчуження, ознайомився із ситуацією там та поспілкувався із рятувальниками.

«Сьогодні рано вранці я поїхав у зону відчуження. Пожежі, що вчора там знову виникли, практично потушили. Вогнищ займання зараз немає. Є тління на деяких ділянках. Там продовжують працювати пожежно-рятувальні бригади. Зокрема, і з Києва. Фахівці моніторять ситуацію, авіація оперативно реагує на потенційні вогнища.  Радіаційний фон у зоні відчуження  нижчий за допустиму норму і становить 0,12 мікрозівертів», – сказав Віталій Кличко.

Мер наголошує, що, за висновками рятувальників, значна частина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження. А й пожеж у Київській області, в напрямку Житомира та в Житомирській області. Звідти зараз вітер несе дим на столицю. Також горить торф в Голосіївському районі Києва. Там зараз працюють рятувальники.

«Вчора містом пронеслася спочатку піщана буря, а потім опустився смог. Було багато різної інформації і коментарів щодо нових пожеж в Чорнобильській зоні. Та щодо підвищення радіаційного фону в столиці. Вночі – мити вулиці – виїхали спецавто «Київавтодору». У зв’язку із задимленістю в місті в ці дні ми збільшуємо маршрути і кількість поливо-миючої техніки на вулицях Києва», – підсумував Віталій Кличко.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про пожежі у Чорнобильській зоні та труднощі при гасінні

Відомо, що в результаті масштабних пожеж рівень радіації перевищив норму. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду